October 21, 2007

ce faci?

Va reintalniti dupa saptamani, luni sau poate chiar ani. Dupa entuziasmul revederii si complimentele impartite unul altuia se intra intr-unul dintre subiectele clasice: vremea, prietenii comuni si scoala. Mai sunt cateva domenii bune de conversatie, nu dezbatute la fel de des insa: sportul, politica sau mondenitatile.

De ce doar aceste cateva idei? Simplu, niciuna dintre ele nu priveste viata personala actuala a interlocutorilor. Nimeni n-o sa vrea sa-si descarce sufletul unui fost coleg de liceu caruia i-a furat prietena sau cu un prieten d-al unui prieten cu care oricum si-a impartasit istoria in singurul revelion petrecut impreuna, beti fiind, lucru probabil pe care nu l-ar face niciodata treji.

Se trage o privire in jur si remarca nu intarzie sa apara: "N-a mai plouat de mult, e un an negru pentru agricultura", sau "Ce zici ma de razboiul asta din politica? Astia ne duc tara de rapa incet dar sigur..", sau "Ai mai auzit ceva de G. S.? Am auzit ca s-a insurat cu M.O. si au casa in Baneasa. Mai tii minte ce chefuri trageam cu G? N-a mai dat niciun semn de viata..".

Daca discutia dureaza mai mult decat planuit se va ajunge in cele din urma si la conversatia cu caracter personal, evident dupa epuizarea tuturor celorlalte subiecte tabu. La fel de bine se poate trece foarte usor peste acestea, intrebarea "Tu ce faci? Cum iti mai merge?", fiind usor de driblat "Toate bune. Eu sunt ok, ai mei la fel. Nimic deosebit. Tu?".

1 comment:

Anonymous said...

chiar asa de rau a fost?.. :(