April 4, 2012

$€ zice UÇL

Clasicul vinde. Și vine atât de bine încât nimeni nu se poate împotrivi cascadei de bani care poate îneca și cel mai desăvârșit Scrooge în viață. Pur și simplu parcursul perfect nu poate fi lăsat în voia hazardului.

Real Madrid - Barcelona este finala la care visează o planetă secătuită de alte plăceri. Geniul lui Messi, forța lui Cristiano, aroganța lui Mourinho și inocența albinosului Iniesta par a fi de  ajuns pentu a declanșa un nou război mondial. Sânge se găsește din belșug, victime sunt pe toate drumurile, turma de gazele cipriote sau leul rănit cu nume de musulman bosniac sunt jertfe sigure. Unde mai pui că ritualul are mare căutare și printre masele galbene din est.

Alinierea! A început masacrul! Bastarzii cad pe capete, se lovesc singuri, se pierd în detalii tactice care odinioară erau la mintea copiilor. Totul pentru o cauză nobilă doar prin aparențe. Cine și de ce a ordonat aceste crime ale frumosului, ale unui joc pe care ne lăudăm că îl înțelegem și respectăm întrutotul?

Barcelona a scris istorie nu prin cele X reușite ale decarului care nu știe să joace decât în catalană. "Extratereștrii" sunt primii care primesc în dar două momente decisive în istoria de două decade care mi-a spus că fotbalul mi se potrivește. M-am înșelat cum arareori mi se întâmplă și parcă văd că drept urmare va trebui să anulez masa în familie de duminică pentru a privi o finală mincinoasă în timpul destinat acelui pui de somn.

No comments: