September 2, 2008

roata câștigătoare

Cum arată un ipod în variantă metropotamată? Uite așa!

Am păstrat roata aducătoare de sunete și pe blog.


Animalul urban e dependent de roată. Oriunde s-ar duce, drumul trebuie sa alunece lin, cu minim de efort și în cel mai scurt timp. Nu suportă căldura, aglomerația, urăște mirosurile celorlalte animale și preferă scurtăturile mai lungi decât rutele convenționale, pentru că cel mai mult urăște timpul. Starea de enervare îi este impusa de plictiseală, care la rândul ei este specialitatea timpului. Animalul nu gândește foarte mult, preferă s-o facă alții pentru el, lui îi place să se uite pe poze colorate și la filme zgomotoase și să asculte anecdote matinale și zvonuri mondene. Câteodată se implică direct, țipă către alte animale, le atinge ori le împinge, totul pentru alungarea rutinei care se plimbă ca un monociclu pe sfoara intinsă ce-i ține urechile.

Mersul în haită îi provoacă de cele mai multe ori disconfort, adoptă roluri de gânditor, cuceritor, somnoros sau observator. Sociaizarea nu este în niciun caz punctul lui forte. Ar vrea o roată numai a lui. O roată comodă, pufoasă, prevazută cu un LCD wide pe care să se joace pe PS3, cu o ladă frigorifică cu alcool la discreție, pentru că urăște legea și ar face orice să fie în afara ei. Temperatura în jurul roții să fie ușor de setat, de preferat bizonică, e o roată cu 2 locuri totuși. Sunetul surround nu poate lipsi, ba chiar are montate boxe in afara roții, sa se bucure și celelalte animale de gusturile fine ale nobilului exemplar de la volan. Am zis volan? Mă scuzați, comandă vocală vroiam să spun. Animalelor le place tehnologia, iar GPS-ul cu hărțile download-ate de pe torrente e indispensabil. Cât despre viteza roții, cu dotările standard poate atinge viteza sunetului, insă cu mici adjustări, o roată tunată trece puțin peste viteza luminii.

Bine, bine, dar cine are voie să conducă o roată și cum se poate intra în posesia ei? Nimic mai simplu, documentul ce atestă că un animal e apt să manevreze o roată se poate obține fie prin examen, fie prin donarea către centrul de examinare a unei lăzii cu banane, exact la prețul unui manual de examen. Cât despre achiziționare, roțile ieftine si de calitate bună se aduc exclusiv din Germania de animale acreditate și demne de încredere.

Pentru cele ce nu-și permit, există roțile comune, unde toate temerile animalelor antisociale și dependente de confort se adeveresc. Este adevărat, unul dintre principalele sisteme de valori al țării este roata pe cap de locuitor. Coeficientul se calculeaza ușor, prin impărțirea numărului roților mijlocului de transport la numărul animalelor din haita ce-l folosește.

Trăim intr-o junglă, mai mult sau mai puțin urbană, învârtire plăcută!

2 comments:

Sky Turtle said...

Ce tare!

Bravo ma:)

Iarasi o analogie foarte misto construita si ~pieptanata~.

Daniel said...

foarte adevarat
http://luciditateextrema.blogspot.com/