August 29, 2008

Făt Frumos și Ileana Cosânzeana

Unul din subiectele care își fac loc inevitabil într-o discuție, la un moment dat, este crearea modelului femeii/bărbatului absolut. Fie că are drept introducere La ce te uiți prima oară la o femeie/un bărbat sau Hai să facem un top al celor mai sexy vedete de televiziune, discuția ajunge mereu in același punct, Cum ar arăta femeia/bărbatul perfect?

Tema asta are o istorie îndelungată, îndrăznesc să spun că ne-a marcat copilăria. Cred că sunteți cu toții conștienți că inofensivul Flori, fete și băieți cam asta avea la bază. Florile sunt doar o încercare de infuzie a purității in ale noastre gânduri nepătate. Ce urmează în titlu e self explanatory. Ochi albaștri sau verzi? Blondă sau brunetă? Înalt sau scund?

Mi-aduc aminte că în generală făceam clasamente cu băieții și astfel ajungeam la colega perfectă, ochii lui A., buzele si picioarele lui B., părul lui C. și tot așa, urmând să rezulte portretul robolt al celei mai sexy colege de clasă, de generație sau de școală. Da, erau multe clasamente, mulți jurați și multe feluri de acordare a punctajelor. Nu pot să zic că am evoluat, dar cred că gusturile se diversifică odată cu creșterea în vârstă, iar astfel de practici au cam dispărut.

Întrebările de genul celor enumerate mai sus, La ce te uiți prima oară la o femeie/un bărbat și Ce apreciezi cel mai mult la ea/el, încă își fac simțită prezența. Prima cere detalii exclusiv fizice, pe când a doua aduce în joc și caracterul, abilitățile, psihicul. Recunosc că ambele mă enervează. Nu găsesc răspunsul și mă îndoiesc profund că există persoane care chiar îl știu și se ghidează după el. În Miss Litoral apare la un moment dat un șablon, ca probă eliminatorie, prin care fetele trebuie să treacă. Ei bine acest șablon nu există în realitate. Nimeni nu are in cap un model și la el se raportează mereu.
Și totuși trebuie la ce mă uit prima dată la o ea? Părul? Sigur , de azi îmi plac brunetele cu codițe. Ochii? Evident, dacă n-are ochelari de soare. Gura, nasul? Uite ce buzițe simpatice are, cum să rezist? Sânii? Decolteul asta cere. Fundul? Blugi strâmți cu talie joasă, sunt un biet bărbat.. Manichiura, pedichiura, gleznele, tenul si câte și mai câte. De unde să știu eu ce mă atrage cel mai mult pe moment?
Cât despre celelalte calități și anume morale, mi-e absolut imposibil să-mi dau seama. Se spune că extremele se atrag. Se mai spune că cin s-asemănă s-adună. Concluzie? Niciuna!

Să dezvălui și cum am ajuns la subiectul ăsta. Ieri dimineață m-am îndrăgostit iar. M-am gândit să i-o arăt pe tipă și lui frati-miu, care mi-a tăiat-o scurt: Are sprâncene nașpa..
Ea e (Gabriella Climi):

4 comments:

Anonymous said...

in sf o iei pe calea cea dreapta !!

Anonymous said...

imi place comparatia cu flori fete si baieti, nu m-am gandit pana acum la asta, dar cam asa e.

desi la fete si baieti din cand in cand alegeai ceva cu totul diferit de ce credeau ceilalti doar sa arati ca poti:)

si celalalt post cu emascularea lui ares mi-a placut. m-a dus cu gandul la un film misto pe care l-am vazut de curand: Venus (http://www.imdb.com/title/tt0489327/)
tot pe tema asta a interdependentei dintre femei si barbati.

daca treci peste faptul ca e un film cu batrani si ca nu e la fel de usor de inghitit ca un film in care personajele principale sunt toate sexi - e chiar un film tare.

Anonymous said...

tare postul :)

Anonymous said...

...cuvinte alese si gusturi bune (gabriella) singurul blog (desi,nu sunt adepta) pe care il citesc cu placere...