November 26, 2008

wannabe


Nu e greu să observi că e trendy să fii special. Și nici nu e așa greu, e deajuns să fii cât se poate de abstract, atât de greu de înțeles chiar și pentru tine însuți. Dar asta nu trebuie să te îngrijoreze, ba mai mult, cu cât ești mai obscur în gândire si acțiuni, cu atât factorul interesant e mai ridicat și atenția asupra-ți e mai sporită. În fond nu faci asta decât pentru ochii lumii, dacă ar fi după tine, ai prefera oricând laurii pe ritmuri orientale, încălzit de lumina reflectoarelor, în timp ce te relaxezi pe un șezlong de pe marginea piscinei hotelului de 11 stele în care ești cazat alături de tot haremul tău.
Unii îi zic artă sau pasiune și e drept că nu sunt în măsură să judec, din postura ignorantă în care mă aflu, dar trăim oare într-un tablou perfect, plin de artiști, fermecător tocmai prin prisma liniilor tremurate și al culorilor amestecate neglijent? Mi-e greu să cred.
Oamenii speciali strălucesc singuri, nu au nevoie de becuri și oglinzi cu care să ne orbească. Oamenii speciali sunt în primul rând simpli, urăsc popularitatea și tot ce fac e îndreptat în primul rând către satisfacerea de sine. Oameni speciali sunt greu de observat pentru că le place anonimatul și sunt înconjurați de oameni complecși care se dau speciali.

4 comments:

Cris said...

Ai mai intalnit tu oameni speciali? Eu nu am mai cunoscut demult pe cineva asa cum il descrii tu...dar ai optimism! :)

Unknown said...

Am mai intalnit, foarte rar ce-i drept si fara sa-i caut, dar asta e tot farmecul :D

Anonymous said...

ai si n-ai dreptate, oamenii speciali VOR sa fie speciali, unii chiar reusesc, dar "a vrea" inseamna a depune niste eforturi pentru a-ti atinge obiectivul. Poate nu e nimic rau in asta..dar "specialul" de care vorbesti tu aici s-a transformat intr-o moda...toti stim sa facem fotografii artistice, toti fumam marijuana si traim intens viata, dandu-ne seama de sensul cunoasterii si de neimportanta noastra..bla,bla..toti ajungem la o ceasca de filozofie...nu e rau sau bine, dar nu suntem mai speciali decat ceilalti care fac tot asta. Genialul...demonstreaza prin fapte..ne-efemere ca e special..nu prin tenisi, batic si caciula :)

Anonymous said...

jaded are dreptate. toti suntem niste wannabe pana la urma, niste prefacuti mai pe romaneste. toti vrem sa fim altfel decat suntem - noi mai cool, mai rationali, mai indiferenti, mai stapani pe situatie, mai barbati, ele mai provocatoare, mai indraznete, mai cool, mai pricepute la toate, mai "barbate", samd. nu stiu cat e de condamnat a vrea sa fii altfel, cat faptul ca ne-am facut o profesie din a avea doua fete cel putin.