March 31, 2010

procentual

23,7% oțet balsamic
19,1% degeaba
10% smog
10% vânt
10% nisip
6,9% verde libian
6,38% antiteze de baltă
5,55% întuneric
3,14% litere șchioape
3% litiu-ion
2,22% vise necurate
0,01% esență de rom

March 28, 2010

fără hartă

Te-am văzut plimbându-te în continuare printre aceleași, blocuri cel puțin seculare, neclintine de vreo eroziune spațialo-temporală. Aceiași pași, indicii ale unei muzicalități pe alocuri neînțelese, chit că privite după indicații. Ai putea chiar la un moment dat să-ți apeși amprenta atât de tare în familiaritatea străzilor încât ele, pe rând, te vor revendica sub ale lor plăcuțe albastre. Iar tu, în plictiseala-ți deloc profundă, îți vei dori să ajungi din nou în intersecțiile desenate mult prea identic, de unde va izvorî un nou drum, cu acelasi ritm.

Mă întreb de multe ori cât de absent poți fii în momentele în care strălucirea de vis a vis absoarbe tot ce ar trebui să rămână pe loc, iar tu pur și simplu uiți să mai ridici privirea înspre cel mai apropiat balcon. A crea inerție din repaus nu e un lucru cu care ceilalți s-ar mândri..

March 24, 2010

în tacla

Retrospectiv vorbind, te-aș întreba de câte ori ar trebui să se întâmple un lucru pentru ca în urma lui să apară o concluzie de neclintit?

Am să-ți povestesc cum n-a fost să fie și cum a fost să nu fie.

Vei știi cum e să te pierzi, cum e să cauți și să nu găsești și apoi să te întrebi de ce oare nu mai vezi nimic în întunericul preferat.

Totodată poate vei realiza că oricât ar fi de tentant, nu e indicat să folosești sunete uzuale atunci când cineva ți se adresezează cu diacritice.

Și nu în ultimul rând, te voi asculta cu strângere de inimă când vei trage concluziile și când îmi vei ura.

March 14, 2010

prinsori atemporale


Există oare o perioadă de timp maximă pe care să se poată întinde un pariu? Dacă da, cine o stabilește?

Personal mă gândesc că un pariu început prin tradiționala strângere de mână (cu sau fără martori, depinzând de gradul de seriozitate și interes al celor 2 competitori) nu se poate termina decât fie printr-o condiție încălcată, fie prin atingerea deznodământului. Și când mă gândesc la o clauza nerespectată, mă refer îndeosebi la capitolul *Forță majoră* și nu la eventuale mijloace ilicite folosite de una din părți pentru a scăpa de legământ.
Deadline-ul constă dintr-un eveniment viitor, de care ambele părți sunt conștiente ori de un task completat sau ratat ce influențează decisiv deznodământul rămășagului. În cazul duratelor lungi și foarte lungi de timp se pot alege date importante ce sfidează uitarea (ajunul Crăciunului, ziua de naștere ș.a.).
Astfel am ajuns la cele mai greu de întreținut pariuri, cele de lungă durată. Factorii descurajatori ce intervin în primă fază sunt: incertitudinea unei prietenii destul de trainice, interesul scăzut al mizei la momentul viitor și deloc de neglijat, festele memoriei.

Am de gând să găsesc modalități să fac pariurile ce includ decenii mult mai atractive. Până acum mi-au sărit în ajutor bancherii și unul dintre cele mai mici tatuaje. Mai caut. Pariu că până devii bunic(-ă) găsesc cel puțin 24?