March 4, 2009

kitschy


Exista chef de scris, exista si timp pentru chef, iar saptamana in care, nu stiu voi, dar cel putin eu unul ma aflu, imi da si subiectul: ceva ce ar putea avea ca si traducere, destul de rudimentara ce-i drept, worshipping women and spring, nu neaparat in ordinea asta.

A inceput mai devreme, vinerea trecuta, inca in februarie. Flori, martisoare, flori, bomboane, cadouri, toate luate in graba, de oameni nerabdatori in fata primaverii si a fetei. Intocmai ca mesajele primite inainte de ziua ta, nu cu mult, cat sa se puna, un start furat pentru o cauza frumoasa. A urmat o sambata prietenoasa, cu negustori stand peste programul anual, incercand sa-si vanda marfa fara varsta. Duminica, respectiv primul punct culminant al saptamanii de cel putin 10 zile,
a adus in prim plan talentul creativ al romanului. Surpize Kinder, papusi clasice de plus, magneti de frigider, toate au necesitat o singura funda si brusc au devenit simboluri al celui mai tanar dintre anotimpuri. Si cum la un moment dat la matematica ne-a fost demonstrat, prin niste operatii absurde, dar adevarate, ca 1=2, asa s-a intamplat si in acesasta luna. Luni a fost de fapt adevaratul Duminica, 1 Martie 2009. Miros de zambile in toate spatiile prevazute cu usi, sunete lascive de pupaturi mai mult sau mai putin obligate de situatie si vai-uri prelungi urmate de ce frumos-uri zambitoare. O singura observatie mai am de facut pe marginea celor ce-au fost sa fie, simbolul martisorului se judeca! A trecut de mult vremea cand un cosar era egal cu o brosa suflata cu aur, acum trebuie atinsa simbioza perfecta: sa se reflecte primavara in el, dar totodata sa aiba prestanta cand si daca isi primeste locul in pieptul mandrei. Si toate astea dintr-un maldar de kitschuri kitschoase sau din propriile maini.

Ce urmeaza? Din pacate acelasi lucru, Valentine's, Dragobete, 1 si 8 martie, totul e identic.


3 comments:

dan00tza said...

well .. da adevaratul paradox 1=2!!

s-au daca vrei ca la pariuri se reporteaza!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine said...

dragobete? ar fi ok daca s-ar sarbatori in loc de valentines day...faza e ca oricum nu s-ar confectiona atatea prostii cu funde, daca nu le-ar cumpara unii si altele...problema e de mentalitate si bun gust.

Anonymous said...

zambilele miros frumos, DAR creeaza alergie. fundele de martisor sunt pretty la mana, DAR cand te speli se lipesc si devin stresante. martisoarele sunt dragute, DAR dupa un timp te incurca si ocupa spatiu asa ca le arunci. cred ca intr-un fel sustinem kitsch-ul de 1 si 8 martie daca luam in considerare toate chestiile dinainte de "dar".

P.S: sau se scrie legat in contextul de mai sus. :-)