March 6, 2008

RPL

Ca la orice inceput de joc, trebuie sa-ti alegi "eroul". Stateam si ma gandeam ce sa ma fac, ca inaintea oricarui RPG (role playing game), numai ca parca e putin mai complicat in cazul RPL-ului (role playing life). Fiecare are abilitatile lui proprii, creste intr-un stil caracteristic. Jocul se ramifica, si in functie de calitatile si defectele alese se genereaza diferite questuri si rewarduri, NPC-urile (non playing characters) raman mai mereu aceleasi , ca si decorurile dealtfel, putand in rare cazuri sa fie modificate (special encounters, special events).

Ii selectez pe rand pe cei 3: laid back (cu trait-ul bohemian), common (cu trait-ul random) si shifty (cu trait-ul rich).

Nu influenteaza decat putin inceputul jocului, abia de la level 18 perk-urile si special abillities, unice fiecarei clase, punandu-si amprenta pe destinul personajului. La crearea caracterului mai are loc un eveniment, random, care defineste starea materiala initiala a eroului si care ii poate influenta cresterea. Totusi cred ca voi juca common pana pe la 21-22, poate prind vreun SE revelationist.

Am jucat ce-am jucat, nimic special. Am luat cateva abilitati de laid back, am studiat cate ceva pentru shifty. Sunt aproape 23 si parca m-as specializa ceva. De la 25 in sus se cauta jucatori bine definiti. Partea interesanta e ca daca joci common, in timp poti schimba clasa, fie in LB, fie in Sh, niciodata insa nu poti fii ambele in acelasi timp (LB si Sh). Cu atat mai mult cu cat unele abilitati de LB exclud unele de Sh si invers. Commoni sunt cei mai des intalniti, de obicei cu putine specialitati, bazandu-se pe trait-ul lor random. Nu-si pot apropia victoria decat astfel. LB castiga din stari, si din sentimente, din creatii artistice si din meditatie, pe cand Sh din castiguri materiale si realizare financiara.

Jocul se desfasoara pe milioane de servere, in toata lumea, fiind momente cand eroul tau putand migra intre ele. Aceste treceri se pot realiza numai in cadrul unor party-uri, formate de obicei din oameni cu personalitati apropiate. Exista bineinteles si party-uri amestecate, acestea avand cel mai mare succes in RPL.

Inca putin si fac level 23, termin niste questuri de Sh si in curand simt ca-mi voi schimba clasa. In ce, ramane de vazut..

No comments: